COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Дълги колони от автомобили на ГКПП "Капитан Андреево"

Опашки от коли има от сутринта на граничен пункт "Капитан Андреево". Интензивният трафик се наблюдава от дни на границата ни с Турция. Големият брой пътуващи, който се прибират за лятото от Европа към родината си образуват дълги колони от автомобили. На граничен пункт "Кулата" преминаването е нормално.

от Т. Иванова, И. Илиев
12:07, 20.07.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Интензивен е трафикът на граничен пунк "Капитан Андреево". Работят всички налични автоматизирани 9 работни места за леки коли и 1 гише за автобуси. През предходните 24 часа са преминали около 9 хиляди моторни превозни средства и 30 хиляди пътника в посока Турция.

Емил Гочев - началник на ГКПП"Капитан Андреево: Обработват се по най-бързия начин, не се застояват дълго, някъде от 30 до 40 минути се преминава българския пункт при този интензивен трафик. Очакваме в неделя и понеделник да бъде по същия начин, следващите са малко по-спокойни дни, през седмицата трафикът е малко по-спокоен. Някъде от 5 до 6 хиляди са преминаващите коли, около 20-25 пътници.

Въпреки големият брой автомобили в ранните часове преминаването на граничния пункт в посока Турция отнемаше около 30-40 минути.

При камионите трафикът също е интензивен. Опашки има и от турска страна със завръщащи се туристи. Очаква се и през следващите два дни движението да е натоварено.

;

А на граничен пункт Кулата преминаването е нормално.

Рано сутринта за кратко са се образували колони от автомобили, които обаче бързо са били проверени от граничните служители и са преминали границата. Нормално е движението и на международния път Е 79 и автомагистрала Струма. Няма въведени допълнителни ограничения, които да затрудняват пътуващите.

Шофьорите трябва да бъдат внимателни в района на Кресненското дефиле заради опасност от падащи камъни.

От полицията съветват водачите на автомобили да бъдат толерантни и да спазват правилата за движение.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
НАСА отбелязва 50 години от кацането на Луната
НАСА отбелязва 50 години от кацането на Луната