НОВИНИ

Над половин милион българи тръгват на път за Великден и Гергьовден

Около 540 000 българи стягат куфарите за Великден и Гергьовден. Българите ще се насочат основно към свои близки, роднини и приятели. В този период са предвидени множества тържества на открито и по тази причина от туристическия бизнес очакват вътрешността на страната да бъде особено интензивно посетена.

bnt avatar logo
от БТА
10:03, 20.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
половин милион българи тръгват път великден гергьовден

Тези дни са от интерес и за чужденците от Западна Европа, които са впечатлени от начина, по който българите отбелязват двата празника, като сред предпочитаните дестинации се очакват да са курортите в Родопите и в Стара планина.

Около 140 000 ще са българите, които ще прекарат празничните дни в чужбина

Около 140 000 ще са българите, които ще прекарат празничните дни в чужбина - основно в Гърция, Сърбия и Румъния. Май ще е първият от натоварените месеци, свързани с настъпващия летен сезон, в които ще има интензивни пътувания на българи в чужбина.

Техният брой за месеца ще надхвърли 440 000, а борят на чужденците, които ще пристигнат у нас за почивка, ще е близо два пъти по-голям от този през март и април и ще достигне около 770 000. Като цяло почивката за двата празника тази година ще е доста по-евтина.

Поради падането на цената на горивата почивките за Великден и Гергьовден ще са между 8 и 12 процента по-евтини спрямо предходни години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
31-годишен швед е най-добрият сомелиер в света
31-годишен швед е най-добрият сомелиер в света
Музикални фестивали в Банско
Музикални фестивали в Банско