НОВИНИ

Васил Михайлов спечели наградата за цялостен принос към киното на СФФ

Тази вечер на официална церемония в зала 1 на НДК връчват наградите от конкурсната програма на София филм фест.Актьорът Васил Михайлов е носителят на Наградата на София за цялостен принос към изкуството и киното.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:32, 16.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Закриващата церемония на конкурсната програма на 22-орото издание на София филм фест приключи преди минути, предаде репортерът на БНТ Мая Димитрова. Васил Михайлов получи наградата на София в навечерието на своята 80-та годишнина. Отличието съвместна инициатива на Столична община и Международния филмов фестивал.

На сцената той излезе, изпълнявайки песента от сериала „Капитан Петко Войвода“ - най-емоционалният момент по време на церемонията. С повече от 100 роли в киното и театъра, той е един от най-обичаните актьори у нас. Зрителите го познават и от „Време разделно“, „Приятелите ме наричат Чичо“, „Хан Аспарух“, „Маргарит и Маргарита“ и много други.

;

Наградата за цялостен принос се връчва от 2005 г. насам, а повече от 38 личности са станали нейни носители - сред тях са Стоянка Мутафова, Клаудия Кардинале, Тери Гилиъм, Тед Кочев и много други.

В конкурсната програма бяха раздадени много награди, сред които голямата награда „София-град на киното“, чийто носител стана Илиян Миетев за „Три четвърти“. Наградата на журито отива при филма „Генезис“ на Артък Богдан.

Два български филми обраха доста от наградите - „Вездесъщият“ и „Възвишение“. Наградата за режисура спечели турската режисьорка Бану Съваджъ за филма си "Гълъбът".

В момента в зала 1 тече прожекцията на филма „Търсач на удоволствия“ на Паоло Вирдзи, а прожекциите на филмите от селекцията продължават до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художникът Янко Ненов сбъдва сънища на старите вещи
Художникът Янко Ненов сбъдва сънища на старите вещи
Среща на премиера с работодателите по енергийни теми
Среща на премиера с работодателите по енергийни теми