НОВИНИ

Наградиха дългогодишни кръводарители

Дългогодишни кръводарители бяха наградени днес за своята безвъзмездна помощ. Българският червен кръст и Националният кръвен център изразиха признанието си към 10 души от цялата страна, които през годините са приели за своя мисия спасяването на човешки живот.

bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 12.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Дори сега нечий живот се колебае - да бъде или да не бъде. В добрите случаи се появява друг човешки живот. И го спасява без да задава въпроси. Като Галина - тя не е лекар, но вече не знае точната бройка на животите,за чието спасяване е помогнала. Дарила кръв за първи път още като студентка.

Инж. Галина Бързева, главен експерт в ГПФ на Минно-геоложки университет: Тогава не го осъзнавах съвсем. Но с годините имах личен мотив и случай, в който на мой много близък човек се наложи обмен на кръвната плазма - това спаси живота му.

Днес символично бяха наградени всички, които през годините многократно са дарявали без да чакат повод и отплата. Кръв обаче продължава да не достига, не защото няма добри хора, а защото до тях не стига важното послание:

Д-р Жанина Иванова, директор на Кръвен център, Варна: Нито е опасно, нито има вероятност да бъдат заразени.

Може единствено да помогнат на някого да продължи да бъде.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна лечението на деца със спинална мускулна атрофия у нас
Започна лечението на деца със спинална мускулна атрофия у нас
София ще има аквапарк до края на годината
София ще има аквапарк до края на годината