НОВИНИ

Наградиха служителите от влака София - Бургас, който се запали на гара Коньово

БДЖ награди служителите от бързия влак София - Бургас, който се запали на 30 март в района на гара Коньово. Благодарение на бързата им реакция, инцидентът се размина без жертви. От държавните железници съобщиха, че разследването за пожара продължава, но не се знае кога ще бъдат готови резултатите от него.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:01, 05.04.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Кондукторката Фатме Хюсеин, началникът на влака Константин Иванов и двамата машинисти получиха плакети и парична награда от 500 лева за професионализъм и своевременно евакуиране на пътниците. Заместник-транспортният министър Велик Занчев им благодари за проявения героизъм и им пожела да се пенсионират в железниците.

Фатме Хюсеин - кондуктор: Тежко беше, но ние реагирахме адекватно, без да се паникьосваме. Това е много важно в нашата професия - да няма пострадали хора. Харесвам си професията. Обичам да общувам с хората и се гордея, че съм железничарка.

Иван Аръчков от 20 години е в системата на БДЖ, от които 14 е локомотивен машинист. Разказва, че след спиране на влака на гара Коньово по-малко от минута му е трябвало да разбере, че тръгва пожар, да грабне пожарогасителя и да се опита да го потуши.

Иван Аръчков - локомотивен машинист: После осъзнаваш какво е можело да стане и чист късмет е, че не е станало на междугарието със 130 км. Представяте си как този пожар ще се разгори. Просто късмет.

Според очакванията на ръководството на БДЖ след 2 години ще имаме нови влакове и тогава наградите могат да са по друг повод - за привлечени повече клиенти в държавните железници. А те да приличат на средноевропейските.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на село Сладка вода искат ремонт на пътя до селото
Жителите на село Сладка вода искат ремонт на пътя до селото
Нова депутатка развълнува народните представители
Нова депутатка развълнува народните представители