НОВИНИ

Наградиха ученици от конкурса "Посланици на здравето"

Всяка година тютюнопушенето убива по 8 милиона души от цял свят, показват данни на Световната здравна организация. В помощ на здравословния начин на живот за поредна година държавата организира национален ученически конкурс "Посланици на здравето". В него се включиха ученици от цялата страна, а министърът на здравеопазването награди 46 от всички проекти.

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 24.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Цигарите убиват по един човек на всеки четири секунди. Световната здравна организация е изписала хиляди страници с препоръки по тази тема, но числата не стават по-добри. Затова държавата се обърна към учениците, като ги покани да създадат различни проекти, с които да се превърнат в посланици на здравето.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Вие наистина сте нашите герои - толкоз много - 1989 посланици на здравето, 46 разработки.

Едно от наградените училища е Езиковата гимназия в Кърджали.

Христо Момчев, ЕГ "Христо Ботев", гр. Кърджали: Нашето училище се превърна в дом на здравето.

Учениците казват "Стоп!" на всичко, което би увеличило лошата статистика - цигари, вредни храни и застоял начин на живот. Създали са кът, в който разказват алтернативите на така наречените "лоши" напитки.

Христо Момчев, ЕГ "Христо Ботев", гр. Кърджали: Помогнаха ни нашите баби, дядовци, лели.

Затова днес си тръгват от награждаването с две купи. Но не това е най-важното им постижение.

Христо Момчев, ЕГ "Христо Ботев", гр. Кърджали: За мен е по-важно, че по-големия процент от активните и от трезвомислещите млади хора надделява над другите.

А на "другите" Световната здравна организация напомня, че всеки отговаря сам за своята статистика и никога не е късно да каже "Стоп".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наш сънародник откри четири български училища в Испания
Наш сънародник откри четири български училища в Испания
Рекордни жеги и порои в Европа
Рекордни жеги и порои в Европа