НОВИНИ

Накъде през лятото и... по празниците?

Около 780 хил. българи ще пътуват по време на Гергьовденските празници у нас и в чужбина, прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма. Кои са най-предпочитаните дестинации по празниците и къде планира да почива българинът през лятото - вижте в коментара на Николай Минков и неговия събеседник Румен Драганов, директор на Инситута за анализ и оценка на туризма.

bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 04.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Очаква се близо 260 000 българи да почиват у нас през гергьовденските празници, а в чужбина близо 110 000.

Гърция е основна задгранична дестинация за българите през гергьовденските празници. Тази година обаче се намесват и Сърбия, Македония и Румъния.

Българинът по традиция отрано планира лятната си почивка. За поредна година Албена и Слънчев Бряг се очертава да бъдат най-предпочитаните морски курорти, а сред планинските - Банско.

Очаква отлив на наши туристи към Турция заради нестабилната вътрешна ситуация, породена от бежанците и зачестилите атентати. Логично е нашите хотелиери и концесионери ще бъдат по-гъвкави в тази ситуация.


;

Около 50% се очаква да бъде заетостта в хотелите в Благоевградска област в празничните дни около Гергьовден. Предпочитаните дестинации са Банско, Добринище, селата около Разлог заради минералните извори.

Още информация вижте в прякото включване на Елена Чимева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местан призова президента да наложи вето на Изборния кодекс
Местан призова президента да наложи вето на Изборния кодекс
Бизнесът срещу сливането на празници
Бизнесът срещу сливането на празници