НОВИНИ

Намаляват случаите на препили абитуриенти в Благоевград

Инцидентите по време на абитуриентските балове в Благоевградска област са все по-рядко срещано явление. Единични са случаите през последните няколко години на зрелостници, злоупотребили с количеството алкохол, казаха лекарите от Спешния център в града. Според тях това се дължи на правилното възпитание на младежите в семейната и училищната среда.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
19:10, 25.05.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

От Спешния център в Благоевград казаха, че за абитуриентските балове всяка година сформират дежурен екип. В случай на инцидент с препили млади хора, които не могат да стигнат до центъра, лекарите се отзовават на място. През последните няколко дни сигнали за помощ при тях за пострадали или препили абитуриенти не са постъпвали.

д-р Марин Вълков, фелдшер в Спешния център в Благоевград:
“Самите младежи са образовани, към себе си гледат с друго нещо. Предполагам, че училищата, класните ръководители са им обяснили какво трябва, пък и най-вече и семействата, от които излизат, когато тръгват за тържеството.”

Случаите на младежи, приети в тежко състояние преди няколко години, са били много, признават лекарите. Основната причина за инцидентите тогава е била смесването на различен вид алкохол.

д-р Марин Вълков, фелдшер в Спешния център в Благоевград:
“Тръгват от дома с някаква друга, по-качествена напитка, отиват в заведението, пият малко по-лоша, след това си допиват с бира и обикновено това се случва в ранните часове след 3, 4 часа, когато те излезеха вече от дискотеките и се събираха на центъра, където обикновено беше нашият травматизъм. Но напоследък се наблюдава тенденция и то трайна тенденция, в която виждаме, че това нещо не се случва.”

От Спешния център смятат, че добрата работа на полицията и постоянните проверки предотвратяват голяма част от инцидентите. Лекарите съветват зрелостниците да не прекаляват с алкохола и да шофират само в трезво състояние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена почина след грабеж в столичния квартал Люлин
Жена почина след грабеж в столичния квартал "Люлин"
4 години затвор за клошаря, който подпали тютюневите складове в Пловдив
4 години затвор за клошаря, който подпали тютюневите складове в Пловдив