Намерено е оръжие, което отговаря по вид и калибър на оръжието, използвано за едно от убийствата в Костенец. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Издирването на заподозрения Стоян Зайков продължава вече девети ден.

Костенец

Оръжието е намерено в близост до село. Името не съобщаваме засега, за да не пречим на разследването. Районът е отцепен. Претърсването продължава.

По наша информация става дума за пушка, която е била скрита край пчелин с кошери. На мястото са намерени и голямо количество боеприпаси.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Отговаря на едно от оръжията, което е свързано с престъпленията, в момента още тече оглед. Това стана малко преди да дойда, бях там на място. В момента тече огледът, ще бъде иззето, ще бъде претърсен още по-щателно районът, в който е открито, ще бъдат назначени съответните експертизи, и едва когато има някаква яснота. Тогава ще потвърдим със сигурност. Напълно е възможно да се укрива, назад във времето в минали периоди се е укривал много по-дълго, с месеци се е укривал, бил е изолиран, той е способен да оцелява сам, може да няма помагачи, даже това са основните данни, които сме си извели като изводи след направения анализ на събраните доказателства.

Девети ден продължава полицейската акция в Костенец по издирването на заподозрения в две убийства Стоян Зайков.

Вчера в търсенето се включи и хеликоптер. Мъжът е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

Пълна блокада има на входовете и изходите на града. И щателна проверка на всички автомобили, както и на лични документи на всички влизащи в него. Блокиран беше и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство- Валентин Петров.

Изготвеният профил сочи, че Зайков е способен да оцелява сам и без помагачи. Няма информация да е направил връзка с роднини, те са под контрол.

Няма данни Зайков да е напуснал страната.

Костенец девети ден е под полицейска обсада

Костенец девети ден е под полицейска обсада

Девети ден продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков в Костенец. Безпрецедентното полицейско присъствие в района остава.