НОВИНИ

Намериха се авторите на снежния човек, превърнал се в звезда

Снежен човек се превърна в звезда в социалните мрежи. Когато поискаха да го видят в Царската градинка в София обаче, много хора го откриха вандалски разрушен. Тази история, която ви разказахме вчера, провокира мнозина да направят свой снежен човек и да ни изпратят вече стотици снимки, като доказателство, че умението да създаваш е по-силно от желанието да разрушаваш. Нашият репортер Благой Цицелков откри създателите на снежния човек от градинката.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
20:57, 17.01.2017 (обновена)
29006
Чете се за: 00:51 мин.
Още

ѝКакто и предполагахме. Авторът на Снежния човек не с бои от студа,не е много пораснал, сръчен е, и с добро сърце. Всъщност са двама братя - Калоян и Божидар.

Божидар Хаджибеев, 6 -годишен - БНТ: Има ли някои право да разрушава снежни човеци? - Не. БНТ: Защо? - Защото не е възпитано!
Калоян Хаджибеев, ученик в 3-ти клас на 1 СУ "Пенчо Славейков": - Не знае как да създава, но знае как да руши. БНТ: Може ли да се научи да създава? - Да!

И ние в това вярваме. Даже го каним, ако този репортаж стигне до него, да ни потърси.

Ивайло Хаджибеев, баща на Калоян и Божидар - Явно нещо му липсва, нещо което има пропуск - в детство, по-късни години - защо да не му помогнем да навакса?

Калоян и Божидар са готови да му помогнат с първите уроци... по създаване.

Калоян, ученик в 3-ти клас на 1 СУ "Пенчо Славейков": Тайната е да го загладиш хубаво и да избереш възможно най-чистия сняг.

Чист като добрите намерения. Докато навън има сняг и хора, които са готови да превърнат снега в човек, а не в бедствие, Снежни човеци ще има!

Ивайло Хаджибеев, баща на Калоян и Божидар - Може би те имат повече душа от много хора. Така си говорихме с децата - имат нужда от органи за да станат живи, за разлика от други хора, които имат органи - а не са. Негативизма ни обикаля, ако му се отдадем, поддадем, сме загинали.

Според двамата братя, Снежният човек от емблематичната детска песен се казва Страхил, защото снежковците не изпитват страх.

Утре е денят на снежните човеци и всеки трябва да направи снежен човек. Независимо на колко е години!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям интерес към онлайн платформата в Русенския университет
Голям интерес към онлайн платформата в Русенския университет
Румяна Бъчварова: Бюджетът на МВР е стабилизиран
Румяна Бъчварова: Бюджетът на МВР е стабилизиран