НОВИНИ

Намериха тялото и на второто момче, изчезнало в река Янтра

Във Велико Търново рано тази сутрин беше намерено и второто удавено в река Янтра момче. Тялото на 14-годишният Мартин беше открито в района, където вчера беше намерен и трупа на неговия приятел Митко. Така, три дневната спасителна акция, в която се включиха над 10 специализирани екипа водолази, пожарна и полиция приключи, а разследващите органи тепърва ще изясняват обстоятелствата около трагичният инцидент.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
08:38, 20.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

След близо 48 часа, водолазите намериха тялото на Мартин. Спасителите използвали метода "ветрило".

комисар Красимир Кръстев - началник на РСПБЗН-Велико Търново: Хвърля се въже от единият бряг да другият бряг, нареждат се всички 10 водолази и започват подробно да обследват и претърсват място по място, за да се стигне до резултат.

Акцията е била изключително усложнена. Водите на Янтра сега са кални и затлачени с тиня и клони.

гл. инспектор Валентин Къндев - началник на РПУ-Велико Търново: Имахме помощ и от други областни градове, общо 10 екипа тази сутрин предприеха отново търсене в района. Предвид това, че цялото дъно на Янтра е покрито с тиня и огромни дънери, което допълнително затрудняваше дейността на спасителните екипи се забавиха допълнително във времето.

За "По света и у нас" директорката на дома, където са живели двете удавени момчета е категорична, че персонала не носи вина за трагедията, тъй като взети всички мерки за тяхната сигурност.

Ганка Григорова - директор на дом „Пеньо и Мария Велкови " - Велико Търново: Аз го преживявам изключително тежко, както го преживява родител. Причините за инцидента са всъщност много тривиални - това е дена младежка лудория, подали са се на емоция децата, да отидат да се разхладят в тази жега точно в тази мътна река! Всички мерки по превенции на такива случаи са взети, инструктирани са, разговаряно е с тях точно за водоеми, защото ние правим това всека година, защото знаем опасностите.

От дирекция „Социално подпомагане" обаче започват спешна проверка и ще внесат предложение в общинския съвет за спешно закриване и преструктуриране на дома.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Асеновград
Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Асеновград
14 загинали при самоубийствен атентат в Кабул
14 загинали при самоубийствен атентат в Кабул