НОВИНИ

Намериха тялото на момчето във водите на Струма ​на 2,5 метра дълбочина

На 2,5 метра дълбочина откриха тялото на 12 годишното момче, което вчера изчезна във водите на река Струма край Кресна. Спасителните екипи претърсваха цялата река, но акцията приключи с трагичен край. Инцидентът е станал вчера следобед, когато детето е плувало със свои приятели в реката, водата обаче бързо го е отнесла към дълбоката част. Възрастен човек с тях не е имало.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Ирина Николова
16:53, 10.06.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

12-годишното момче е от село Микрево и е било на гости на свои роднини. Заедно с други трима свои приятели решили да влязат в реката и да плуват. Момчето е засмукано от водата в яма, другите деца не успели да му помогнат. В претърсването на Струма се включиха екипи на пожарната, полицията, БЧК и доброволци. Издирването започна рано тази сутрин, като на място пристигнаха и водолази. Проверяваха се и двата бряга на Струма чак до границата с Гърция.

комисар Георги Пaрмаков, началник РДПБЗН - Благоевград: Участъкът е изключително сложен, тъй като реката е дълбока, течението е силно, а има водовъртежи. Така, че участъкът е изключителност опасен.

Хора, които живеят в района разказаха, че децата често влизат във водата, за да се къпят, въпреки, че мястото е с дълбочина повече от два метра, а температурата на водата е около 16-17 градуса.

- Лятото все са тука, има и други деца, качват се по скалите, по камъните и влизат и по- на дълбоко. Често това трябва да има нещо да се загради да нямат достъп.

Според спасителите, заради пълноводието си и много бързей река Струма е изключително опасна, затова не трябва да се навлиза и плува в нея.

Ясен Сливенски, директор "Мениджмънт на бедствията" към БЧК: Децата са деца и те следа своето и не мислят, е че опасно. Така че апелът ми е родителите да гледат и да знаят, къде са децата им.
Борислав Пауновски, рафтър-доброволец: Трябва да се работи към образованието на местните, да знаят те какви опасности има, за да не стига до такива случаи.

От полицията казаха, че провеждат превантивни срещи с жителите на Кресна, за да се избегнат подобни инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Света литургия за 1000-годишнината от учредяването на Охридската архиепископия
Света литургия за 1000-годишнината от учредяването на Охридската архиепископия
Километрично задръстване на АМ Тракия заради катастрофа
Километрично задръстване на АМ "Тракия" заради катастрофа