НОВИНИ

НАП продава имоти на длъжници по Черноморието на символични цени

Публична продажба на имоти на длъжници към републиканския бюджет извършва Националната агенция за приходите в Бургас. Имотите се намират в Слънчев бряг, Елените, Свети Влас, Несебър и Ахелой. Те представляват апартаменти и офисни площи и се предлагат на изключително атрактивни цени.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:55, 16.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели никакви действия за погасяване на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет. Един от най-големите апартаменти се намира в луксозна сграда в курортния комплекс „Елените".

Христо Узунов-говорител на НАП-Бургас: Цените наистина са атрактивни, тук на това място, в този хотел се продава тристаен апартамент от 106 квадрата за 42 500 лева.

Апартамент от 42 квадрата в централната част на Слънчев бряг е обявен за публична продажба на цена от 18 хиляди лева. Цените за квадратен метър са от 400 до 600 лева.

Христо Узунов-говорител на НАП-Бургас: 1300 фирми от Бургаска област са под непрекъснато наблюдение от НАП в Бургас. Това са фирми са натрупани задължения всяка от тях с минимум 50 хил. лв. Наблюдаваме ги активно, в активен диалог сме с тези фирми и тук целта е наистина задълженията да намаляват.

От началото на годината териториалната структура на приходното ведомство е провела 242 търга и е събрала 9 милиона лева дългове повече от същия период на миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивелин Попов: Изненадан съм от расизма на стадиона, не разбирам феновете защо го направиха
Ивелин Попов: Изненадан съм от расизма на стадиона, не разбирам феновете защо го направиха
Учителката от село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение
Учителката от село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение