НОВИНИ

НАП се справя успешно с хакерски атаки всеки ден

Всекидневно НАП е подложена на хакерски атаки, на които се противодейства успешно. Това заяви изпълнителният директор на приходната агенция Галя Димитрова пред парламентарната анкетна комисия.

Николай Минков
от Николай Минков
19:10, 21.11.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Комисията има за цел да изясни причините, довели до пробива в сървърите на данъчните през юли, при който бяха източени данните на над 5 млн. българи.

Димитрова посочи, че се обсъжда вариант специализирана фирма по киберсигурност да поеме защита на информационните масиви на агенцията. Обмисля се и възможността НАП да заведе граждански искове срещу извършителите на хакерската атака.

Галя Димитрова, изп. директор на НАП: Опити за такива атаки продължават и до ден днешен. Непрекъснато се регистрират такива, но ние успешно успяваме да ги предотвратим, благодарение на новите приложения и системи, които успяхме през това време да внедрим, точно с цел предотвратяване на такива злонамерени действия. Имаше случаи, в които имаше хиляди такива опити за един ден. Ние естествено информацията за IP-адреса, от които са извършени тези опити, предоставихме своевременно на ГДБОП и те правят своите разследвания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Смелост и еко мотивация
ДРУГИТЕ новини: Смелост и еко мотивация
Самолет се размина на косъм с мълнии в Нова Зеландия
Самолет се размина на косъм с мълнии в Нова Зеландия