НОВИНИ

НАП започва проверки на 4 и 5-звездните хотели в големите курорти

4 и 5 звездните хотели в Банско, Пампорово и Боровец осигуряват персонала си на средно 764 лв. месечно, което е с близо 200 лв. по-малко от средния осигурителен доход за страната и значително по-ниско от обичайните възнаграждения в бранша. Във Велинград в същата категория хотели осигурителният доход е 540 лв., което е дори под минималния осигурителен доход.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:16, 08.03.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
нап започва проверки звездните хотели големите курорти

Местата за настаняване в зимните курорти и Велинград ще бъдат подложени на т.нар. открито наблюдение, проверки и ревизии, заявяват от Национална агенция по приходите (НАП).

Откритото наблюдение представлява явно присъствие на инспектори на НАП в търговския обект в продължение на седмици, като се следят оборотите и отчитането им на касовите апарати, работното време и заетостта на персонала.

Ако бъдат открити значителни разлики в осигуряването на персонала в даден обект спрямо подобни такива на същата територия, е възможно извършването на ревизия, при която осигурителните вноски могат да бъдат определени по аналогия, допълват от НАП.

Колко губи всеки, приел да бъде осигуряван на по-ниска от реалната си заплата може да изчисли чрез специално създадения калкулатор от НАП и НОИ на www.zaplatavplik.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат Радослав Миленков за подуправител на БНБ в Банков надзор
Предлагат Радослав Миленков за подуправител на БНБ в "Банков надзор"
Протокол или специфика
Протокол или специфика