Най-малко петима души бяха ранени вчера при нападение с нож на Лондон Бридж в британската столица.

Нападателят е бивш затворник, обвинен в тероризъм. Името му е Усман Хан, на 28 години.

Извършват се обиски на адреса, където е живял в Стафордшир. Хан е пуснат от затвора миналата година след като се е съгласил да носи електронна гривна за проследяване.

При нападението с нож вчера на Лондон Бридж загинаха двама души и трима бяха ранени. Полицията успя да ликвидира Хан. Случаят се определя като терористичен инцидент.

Късно снощи се проведе спешно заседание на комитета Кобра. Министрите благодариха още веднъж за бързата и адекватна реакция на служителите на реда и медицинските екипи, както и на обикновените хора, които са успели да обезвредят нападателя преди пристигането на полицията.

Прити Пател, министър на вътрешните работи на Великобритания: Днешният ден е остро напомняне за това каква вреда и заплаха представлява тероризмът за общността и за нашата страна. Като вътрешен министър, ще направя всичко по силите си, подобни случаи да не се повтарят, ще работя за предотвратяването на други терористични инциденти.

Само преди седмици нивото на терористична заплаха във Великобритания беше намалено. Според анализатори обаче, не е изключено тя отново да бъде повишена. А работещите в района на Лондон Бридж изразиха притеснения от инцидента.

Виктория Пристланд, служител в банка: Доста по-осезаемо е, защото когато чуваш по новините, че нещо се е случило в друга държава, си мислиш - горките, колко жалко и т.н. Но когато това се случи толкова близо до теб, си казваш - това можеше да съм аз, там на моста.

Полицейското присъствие в Лондон остава засилено.

Нападението с нож в Лондон е било терористична атака

Нападението с нож в Лондон е било терористична атака

Най-малко петима души бяха ранени при нападение с нож на Лондон Бридж в британската столица. Полицията разглежда случая като терористичен инцидент. Из...