НОВИНИ

Нападателят от парижкия булевард "Шанз Елизе" е загинал, други пострадали няма

Френската полиция отново беше вдигната на крак - автомобил се вряза в микробус на жандармерията на булевард "Шанз Елизе". Шофьорът е загинал, други пострадали няма. Френският вътрешен министър заяви, че става дума за умишлено действие от страна на водача на колата. Той е имал оръжие и експлозиви. Документите му са открити и според полицейски източници, шофьорът е фигурирал сред наблюдаваните от властите лица. Ситуацията на място е овладяна. Антитерористичното звено на полицията започна разследване на случая.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:09, 19.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Към 4 часа следобед местно време, бяло "Рено Меган" изпреварва неправилно отдясно на "Шанз Елизе" и се взрязва в бус на жандармерията. Според съобщенията, колата е избухнала при сблъсъка, шофьорът е загинал след като е бил в безсъзнание. Пострадали полицаи няма. Силите на реда блокираха района на прочутия парижки булевард и затвориха съседните метростанции. Инцидентът е станал близо до площад "Марини".

Френският вътрешен министър Жерар Коломб заяви, че става дума за умишлено действие от страна на водача. У него е открито огнестрелно оръжие, а в колата още оръжия и експлозив, достатъчен, за да взриви автомобила. Източници на списание "Експрес" твърдят, че шофьорът е на 33 години и е картотекиран с така наречния фиш Ес, тоест бил е в списък на наблюдавани лица, които представляват заплаха. Сапьори претърсват района, а властите призоваха гражданите да го избягват. Антитерористичното звено на френската полиция започна разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират канализацията в Боровец
Ремонтират канализацията в Боровец
Розите на Малкия принц вече растат във Френската гимназия в Пловдив
Розите на Малкия принц вече растат във Френската гимназия в Пловдив