НОВИНИ

Нападението в Мюнстер не е свързано с тероризъм

Германските власти изключиха всякаква връзка с тероризъм при вчерашното нападение в Мюнстер, където мъж се вряза с микробус в група хора, а после се застреля. Нападателят се оказа 48-годишен жител на града. Твърди се, че е имал психични отклонения. Полицията все още разследва какви са били мотивите му. По последни данни жертвите са две - 51-годишна жена и 65-годишен мъж. Около 20 души са ранени, някои с опасност за живота.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:32, 08.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Жителите на Мюнстер трудно се съвземат от шока, след като вчера микробус връхлетя върху хора, насядали пред популярен ресторант в центъра на иначе спокойния град.

Градът е празен. Хората стоят по домовете си.

Полицията търси улики за мотивите на нападателя, който е притежавал пет апартамента на различни места и няколко коли. Опровергани са съобщения, че при обиск е намерено оръжие. Мъжът е имал проблеми със закона, но чисто криминални. Повдигани са му обвинения за физически тормоз, нанасяне на материални щети, бягство от мястото на пътно произшествие. Не са потвърдени данни за връзка с крайно десни среди.

Елке Адомейт, прокуратура на Мюнстер: За момента нямаме данни за политически мотиви, нито за участие на други извършители.
;

Наученото до момента звучи успокояващо.

Може да се радваме, че не беше нападение на Ислямска държава.

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер призна, че въпреки усилията на органите на реда не може да има абсолютна безопасност. Но случаят в Мюнстер не се свързва с тероризъм. Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивчанка обикаля света на автостоп
Пловдивчанка обикаля света на автостоп
Последна новинарска емисия на БНТ2 от 19:30: Шест години близо до зрителите
Последна новинарска емисия на БНТ2 от 19:30: Шест години близо до зрителите