НОВИНИ

Нападнаха екип на Спешна помощ в ромския квартал във Варна

Отново агресия срещу лекари. Екип на "Спешна помощ" беше нападнат тази нощ в ромската махала "Максуда" във Варна. Съседи на починала жена се нахвърлили върху лекаря и шофьора на линейката още на улицата, преди да влязат на адреса. За да избегне по-сериозен сблъсък спешният екип напуснал бързо мястото на инцидента.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
17:36, 06.04.2016
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Около 3 часа след полунощ дежурен екип с д-р Фалих Фарук се отзовава на сигнал за припаднала жена. Линейката пристига на адреса за около 5-6 минути. Посрещната е от двама съседи на пациентката, които вместо да упътят екипа нападат доктора.

Веселин Николов - шофьор на линейката: Събориха го от колата. И аз от вътре му казах: Я се дръж по-спокойно, нещо такова му казах. Той го избута, ти на мен ли ще казваш, влезе тук вътре, удря по колата, по линейката, по таблото, дръпна ми станцията, по която исках да извикам помощ.

Лекарят успява да се измъкне от нападателите и да влезе в линейката. Шофьорът потеглил с отворена врата.

Веселин Николов: В огледалото видях как той риташе колата и хвана доктора с чантата. Искаше да го събори в движение. Той тръгна с линейката барабар да бяга.

Д-р Фарук се отървал само с охлузена ръка, но категорично отказал да се върне на адреса. От "Спешния център" изпращат втори екип, съпроводен вече от два полицейски патрула. Лекарят само установил смъртта на жената. Тя била с хипертония и болно сърце. Според експертното заключение починала два часа по-рано.

Д-р Фалих Фарук отказа да застане пред камерата ни. Това се случи, след като даде показания в полицията. Според съседите на починалата обаче, линейката не дошла навреме, както твърди шофьорът, и не е имало нападение над лекаря.

Юсни Шидеров: Той се забавиха много. - Колко много? - Поне час. За какво да нападат линейката, като имаш ти зор от тях. Ти чакаш от тях помощ.

Това не е първият случай, в който екипи на спешна помощ във Варна се оплакват от лошо отношение и агресия от страна на близки на пациенти в ромската махала. Те казват, че се притесняват, когато потеглят към този район.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест с играчки на родители на загинали в катастрофи деца
Протест с играчки на родители на загинали в катастрофи деца
Спомени на свидетел от бомбардировката над Кюстендил преди 75 години
Спомени на свидетел от бомбардировката над Кюстендил преди 75 години