Пожарите до Летище "София" са потушени, няма замърсяване на въздуха

Напълно изгасени са двата пожара, които горяха вчера в непосредствена близост до Летище "София". Запалиха се сухи треви и храсти, както и нерегламентирано сметище.Вижте повече от Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
преди 5 месеци (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Огънят пламва в непосредствена близост до цистерни със самолетно гориво и бензиностанция. Заради силния вятър пламъците се разпространяват бързо на площ от няколко декара.

Красимир Димитров, директор Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община: С помощта на пет екипа на столичната пожарна и два екипа наши, успяхме да локализираме и бързо да се справим и да спрем разпространението му към промишлената зона и към Терминал 1, което беше важно.
;

Няколко часа са необходими на огнеборците, за да се справят с огнената стихия. Около 22 ч обаче, получават още един сигнал за горящо нерегламентирано сметище в близост до първия пожар.

Красимир Димитров, директор Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община: Изхвърлени строителни отпадъци, но основно са горели сухи треви. Пратихме и станция, която да измери въздуха, в момента всичко е в норма, така че можем да успокоим гражданите.

Човешка небрежност е най-вероятната причина за възникването и на двата пожара, смятат огнеборците.

Топ 24
Най-четени