НОВИНИ

Направиха оглед на пострадалите обекти след вятъра във Враца

Мъж на 39 години е в тежко състояние, след като е бил ударен от паднала заради силния вятър ламарина във Враца вчера. Късно снощи мъжът е бил транспортира в болница "Токуда" в София с черепно-мозъчна травма. 80 сигнала са подадени за нанесени от вчерашния ураган щети в община Враца. В кметството днес беше сформирана комисия, която обиколи пострадалите обекти и набеляза мерки за отстраняване на пораженията.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
18:17, 04.02.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Най-тежко е пострадала къщата на възрастното семейство Алексиеви. Бедствието се случило късно снощи. Един от поредните ураганни пориви на вятъра вдигнал ламарини и талашити от съседен блок, които се стоварили върху покрива на едноетежната къща.

Ангел Алексиев: По едно време като падна нещо като бомба - бууум, аз бях на кревата и ме затрупа до половината, таванът падна, всичко.

Възрастните хора живеят тук от 60 години, но за първи път им се случва такова бедствие. Утре ще бъдат настанени в общинско жилище, докато завърши ремонтът на покрива им.

Вълка Алексиева: От общината казаха, че ще ви помогнат, ще ви поправят покрива. - Дай, Боже, дано свършат нещо да поживееме.
Мария Попова, заместник-кмет на Враца: Една от строителните фирми изяви желание да подпомогне със строителни материали, и с работници, да отстранят щетите, така че семейството максимално бързо да бъде върнато в жилището си и да живее в нормални условия.

Общинска комисия днес направи преглед на подадените сигнали.

И по време на заседанието на кризисния щаб продължаваха да идват граждани, които търсеха помощ заради нанесените им щети.

Николай: Снимал съм всичко, и щетите, които са ми нанесени на мен, застраховам се, всека година от десет години насам, при мен това е закон.

През целия ден екипи на общинското предприятие БКС разчистваха паднали дървета и клони из града.

От общината очакват още граждани да сигнализират за щети от урагана, предстои да се направи сметка и колко ще струва отстраняването на пораженията по общинските и частни имоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна буря блокира Москва
Снежна буря блокира Москва
Липсват млади кадри в строителството в национален мащаб
Липсват млади кадри в строителството в национален мащаб