НОВИНИ

Напрежение в Рупите: Хора от цялата страна срещу строителството на къщи за гости

Напрежение в местността Рупите. Хора от цялата страна се обединяват срещу намерението за строителството на къщи за гости в Рупите. Местността е защитена зона. Инвеститорите имат намерение да построят 11 къщи за гости със СПА център. Тази сутрин се проведе протест в защита на святото място.

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 30.05.2018
7746
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
- Трябва да си отговорим на един въпрос първо - актовете на институциите и актовете на органите важат или не, трябва ли да се спазва закона или не. Когато един инвеститор иска да строи - към кой трябва да се обърне...

- Няма как да стане... това е абсурдно на това място да се застроява. Ако това място се застрои и се посегне на него, цялата тази магия ще изчезне.

- Местото Рупите е съвсем малко, трябва да се опитаме да го запазим.

- Кому не се харесва този строеж - нарушава се екосистемата, ценността на това място се унищожава и начина, по който са ползвали хората това място е от десетки години и ще бъде по някакъв начин нарушен.
;
Валентин Парапунов - инвеститор: Инвестиционното намерение се намира наистина в местността Рупите, но тя е огромна като площ. То се намира в близост до изворите на около 300 метра и граничи с една от оградите на комплекса на Ванга. Имаме абсолютно всички разрешителни. Има информация, че първо се копаят гьоловете - няма нищо с гьоловете, те са си там, хората си се къпят... Това са си частни терени, които всеки един гражданин утре като иска да прави някакво инвестиционно намерение, той е длъжен да си го съгласува с община, в случая - ние с община Петрич.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Константин Попов: Всяко забавяне на модернизацията на армията би било фатално
Константин Попов: Всяко забавяне на модернизацията на армията би било фатално
Летните ремонти на Топлофикация София: Къде и кога няма да има топла вода?
Летните ремонти на "Топлофикация София": Къде и кога няма да има топла вода?