НОВИНИ

Напрежение в Търнак заради убито на пътя дете

Напрежение в село Търнак, където преди пет месеца пиян шофьор блъсна и уби с джипа си 11-годишно дете. Близките са недоволни, че разследването се бави и продължават да настояват за справедлив процес.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:43, 08.03.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Заради големия обществен отзвук разследването беше поето от Националната следствена служба. Обвиняемият шофьор продължава да е на свобода и в знак на протест близки и роднини на загиналото дете на някорко пъти правиха опити да блокират пътища.

Красимира Върбанова, леля: Той се прави голяма работа, понеже е богат. Казва, че няма да има дело за него, че има пари и може да плаща, такива неща говори пред хората.
Илиана Пешева, майка: Не сме му виждали физиономията, поне да се беше обадил по телефона, да се извини, да каже, че е бил пиян, че не е искал нарочно.
Борис Пешев, баща: Да пребие той 11-годишно дете и да чакаме, може и след 5 години да излезе това дело. Ми той през това време има възможност да извърши и друго престъпление. Ние имаме и свидетели, които го виждат как всяка вечер идва и се движи с една червена кола.

Според кмета на селото твърденията на роднините, че обвинения за катастрофата шофьор демонстрира безнаказаност, не са основателни.

Йото Лалов, кмет: Той не се показва тук в селото, дори не знам дали е на работа в цеха. В началото ми се обажда по телефона, каза, че е напуснал, повече никаква информация нямам за него.

Наша проверка, обаче показа, че Веселин Ранков не е напуснал, дори продължава да работи като изпълнителен директор на фармацевтичния цех в селото.

От Окръжната прокуратура във Враца казаха за „ По света и у нас", че в момента се прави съдебно-техническа експертиза, която близките на загиналата Сара са пожелали да бъде извършена от столични експерти. На шофьора е повдигнато обвинение за смърт поради непредпазливост при катастрофа и е с мярка за неотклонение парична гаранция от 5 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рок баби на 70 станаха музикална сензация
Рок баби на 70 станаха музикална сензация
Авария остави Венецуела без ток
Авария остави Венецуела без ток