НОВИНИ

Напусна ни големият български журналист Величко Скорчев

Отиде си журналистът Величко Скорчев. Повече от четвърт век професионалният му път е свързан с Българската национална телевизия, където е международник, редактор и водещ. Наричат го "бащата на сутрешните блокове". Сигналът на предаването, с което Величко Скорчев става любимец на милиони зрители - "Добър Ви ден" прозвучава за първи път на 18 септември 90-та година.Опелото ще бъде в неделя, 13 януари, от 14.00 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 11.01.2019
10579
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Въвел е в телевизията много от лицата, които и днес са популярни сред зрителите и винаги е твърдял, че всеки телевизионен журналист трябва да мине и през писаното слово.

;

Сигналът на предаването, с което Величко Скорчев става любимец на милиони зрители - „Добър ви ден“ прозвучава за първи път на 18 септември 90-та година.

По-късно сутрешната програма на БНТ се излъчва с названието „Добър ден, България!“ Тогава в предаването, коeто се реализира с активното участие на регионалните телевизионни центрове на БНТ няма и минута за политика.

;
Величко Скорчев: Денят ми става добър от новините. Това е вече едно заболяване. Все съм си мислил: човек в "Сан Стефано" влиза с ДНК и за нула време става БНТ. Моят ден в голяма степен зависи от това - добри ли са новините или не са..

;

Сред авторите на тогавашния сутрешен блок на обществената телевизия са проф. Йордан Ведър, актьорът Димитър Вачев, проф. Драган Тенев и други. Новините на водещи телевизионни канали представят различните гледни точки към важните събития от различни точки на света.

"Поставихме акцента на семейството и хората, защото така започва възпитанието. Мобилизирах центровете, тъй като е важно да има импулс при зрителите. Така се обича родината",спомня си в едно от последните си интервюта телевизионната легенда Величко Скорчев.


;

Дълги години „Добър ви ден!“ е най-разпространения поздрав и за зрителите и за колегите в телевизията.

Величко Скорчев е завършил археология и история, през септември 2018 г. навърши 81 години и остави своята трайна диря в историята на българската журналистика.

Екипът на БНТ изказва съболезнования на близките на Величко Скорчев.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева
Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева
Протестите и събарянето на незаконните постройки във Войводиново продължават
Протестите и събарянето на незаконните постройки във Войводиново продължават