НОВИНИ

Нараства броят на бездомните кучета във Варна

В края на лятото във Варна има все повече бездомни кучета. След като обкщинският приют в Каменар беше затворен през юли, рискът популацията да се разрастне е още по-голям. Решение на проблема предлага Фондация "Лъки Хънт".

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
12:56, 21.09.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Общинският приют в Каменар беше затворен заради липсата на документация за животните там. Грижата за бездомните кучета беше поверена на Фондация "Лъки Хънт".

От Община Варна заявиха, че приютът ще се ремонтира, а служителите отговарят за прибирането на бездомните животни, които ще бъдат кастрирани в мобилната клиника на фондацията в двора на приюта.

Филип Ромбалд: Ние имаме клиника, имаме лекари, имаме всичко и казваме, ние ще свършим работа - ще раздаваме упойките, ще ловим кучета, ще правим кастрации, но това е само първата стъпка.

Бюджетът на общинския приют за тази година надхвърля половин милион лева. През юли сумата е едва 10 000 за ветеринарни грижи, които ще бъдат дадени на "Лъки Хънт". Община Варна ще плаща за кастрацията на всяко уловено от служители на приюта куче. Съвместната работа ще започне с мащабна акция от 24 до 27 септември.

Антония Стоянова, секретар: Хората могат да подадат сигнал на телефоните, които са обявени, на 112, на двата телефона на община Варна и на ОПБК Каменар.

От Фондацията призовават хората, които не могат да се свържат с общината, да доведат животните, за които се грижат, в приюта в Каменар. Процедурата ще е безплатна за всички. Не е ясно обаче кой ще се грижи за ранените или агресивните кучета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един загина, а трима са ранени при самолетна катастрофа в Италия
Един загина, а трима са ранени при самолетна катастрофа в Италия
Изграждат нова спортна площадка в благоевградско училище
Изграждат нова спортна площадка в благоевградско училище