НОВИНИ

Нашествие на Покемони в София

В и пред сградата на Националния дворец на културата стотици вече търсят редки видове въображаеми анимационни герои. Те обаче са скрити на действителни места. Амбицията на събитието е да се превърне в най-големият "лов" на покемони в Европа. Десет хиляди потвърдиха участие. Още за манията, подкрепена и от Столичната община, вижте в прякото включване на Благой Цицелков.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
16:14, 30.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:23 мин.
Още

"Pokemon Go" е мобилно приложение с добавена реалност, което позволява на потребителите да "намират" покемони на действителни места. Играта излезе в началото на юли и бързо прерасна в мания, която доведе до редица куриозни, а понякога и не съвсем безопасни случки. Мъж например напусна работата си, за да стане "ловец". Редица катастрофи, развалени бракове, дори разкрита изневяра са сред някои от по-интересните ситуации.

;

Търсачите на покемони в НДК ще получат и технологични награди. Според организаторите - София е първият европейски град, организирал толкова многолюдно "Pokemon Go" събитие. Подобно събиране имаше скоро и в Сан Франциско, САЩ. Там се събраха 9000 човека. Дали ще ги стигнем ... американците ще покаже нощта, която ще е дълга.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съд в Истанбул освободи стотици войници, арестувани след опита за преврат
Съд в Истанбул освободи стотици войници, арестувани след опита за преврат
Шофьор на автобус остана без работа заради играта Покемон гоу
Шофьор на автобус остана без работа заради играта "Покемон гоу"