Национален музей "Васил Левски“ в Карлово с награда от парламента

Национален музей "Васил Левски" в Карлово бе класиран на първо място в конкурса на парламентарната комисия по образование "Училището в музея, музеят в училището". Второто място си поделиха музеят за резбарско и зографско изкуство в Трявна и художествената галерия в Добрич.

Николай Минков
от Николай Минков
преди 8 месеци
Чете се за: 00:21 мин.
Животът

Общо 15 културни институции кандидатстваха за тазгодишната награда. Председателят на Комисията по образование Милена Дамянова заяви, че целта е тя да стане традиционна.

Милена Дамянова, председател на парламентарната комисия по образование: Това е една награда, която е признание за труда на всеки един от вас, затова, че отделяте от времето си, затова че сте всеотдайни, че сте изключително креативни и се стремите с работата си да превърнете музеите и галериите в жива класна стая, в която децата ни да се чувстват искрени откриватели, да се чувстват истински мечтатели.

Носителят на тазгодишната награда - музеят в Карлово, получи грамота и книги, посветени на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и премия от 1000 лева.

Топ 24
Най-четени