НОВИНИ

Национална стратегия за опазване живота и здравето на децата в училище

Започва работа по изработване на национална стратегия за опазване живота и здравето на децата в училище. Това стана ясно на провелата се днес в София конференция организирана от Синдиката на българските учители.

БНТ2-София
от БНТ2-София
20:30, 12.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Националната стратегия се очаква да влезе в сила през 2018 година. В нея е заложено бъдещите учители да изучават гражданско образование, екология и възрастова психология по време на следването си в университета. Според синдиката на българските учители родителите имат ключова роля в разпознаването на агресията сред подрастващите и превенцията срещу нея.

Янка Такева - Председател на синдиката на българските учители
"Това е едно наше изследване, което ние направихме. Българският родител общува със своето дете само 5 минути на ден качествено. Да си говорят за приятелска среда, да си говорят за интересите на децата си, да си говорят за това какво мислят в бъдеще да развиват."

Според синдиката промени са наложителни и в здравната система в училищата.

Янка Такева - Председател на синдиката на българските учители
"И едно дете да има трябва да има медицински работник - има парамедици, има пенсионирани сестри и лекари, които могат да влезнат в нашите учебни заведения."

Друга точка, която ще бъде заложена в националната стратегия за опазване на живота и здравето на децата в училище, е да са направени всички необходими за здравето имунизации, за да бъдат приети в учебните заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксите за университетите тръгнаха нагоре
Таксите за университетите тръгнаха нагоре
Пожар горя край Костинброд
Пожар горя край Костинброд