НОВИНИ

Националната библиотека с подарък за Коледа към читателите

Националната библиотека с подарък към своите читатели - безплатни читателски карти за 12 месеца. Изискванията са единствено лична карта и желание за посещение в книжния свят на библиотеката. Само в първия ден 174 души получиха своя подарък.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:00, 16.12.2017
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Чакане. Вълнение. Нетърпеливо потропване с крак. Така изглеждат опашките за издаване на читателски карти. Тези дни Народната библиотека е изпълнена предимно със студенти, редовно обучение.

Габриела, студент: Полезна е първо заради лесния достъп до книги, които не всеки може да си позволи. Тъй като знаем, че студентството е свързано с доста книги, които трябва да бъдат прочетени и на второ място, но не по важност, за запознаването с институция като Народната библиотека.
доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека: Доброто по някакъв начин трябва да бъде насочвано в точно тази положителна посока.
Андрей, студент: Ще ми бъде полезно да намирам материали за изпитите. Аз съм първа година студент и се старая каквато възможност имам да мога да я използвам, за да си помогна.

Достатъчно е да сте над 14 години, да посетите сградата на Библиотеката и да представите личната си карта на гише “Регистрация”, за да се гмурнете в морето от книги и знания.

Тази абонаментна карта дава възможност на читателите да се докоснат до издания, посветени на хуманитарните и социалните науки, рускоезични списания, електронни справочници. Неограниченото количество и достъпът до книгите са мечта за любителите на четенето.

доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека: Има възможност и мисля, че много млади хора, с които аз разговарям изразяват своята удовлетвореност от тази възможност да станат читатели на Националната библиотека и да се възползват от цялото богатство, което ние притежаваме.

Към безплатните карти на читателите е включена и изложба на художника-фотограф на Иван Добромиров. Събраните средства от фотографиите ще бъдат дарени за "Българската Коледа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да направим коледната ваканция по-интересна за децата?
Как да направим коледната ваканция по-интересна за децата?
Янините девет братя от Любомир Пипков на сцената на Софийската опера
"Янините девет братя" от Любомир Пипков на сцената на Софийската опера