НОВИНИ

Националният съвет на БСП решава дали Станишев да е част от листата за евровота

Националният съвет на БСП ще реши дали президентът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде включен в кандидатската листа на партията за Европейския парламент. Така лидерът Корнелия Нинова отговори на въпроса възможно ли е Станишев изобщо да не бъде включен сред кандидатите, каквото мнение е изразила вчера тя. Пленумът на левицата избра Елена Йончева за водач на листата.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:10, 18.03.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Корнелия Нинова напомни, че според устава и правилата за номиниране Националният съвет на партията има последната дума кой ще влезе в кандидатската листа на левицата и на кое място ще бъде подреден.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Решението ни е такова заседание да има в първата половина на април, така че до тогава изчакайте, моля. Националният съвет ще подрежда листата и местата в нея.

Нинова отхвърли съмненията на вътрешната опозиция за манипулации при гласуването за водач на листата.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ако някой има жалби, съмнения, има партия, има контролни органи - да ги отнесе тук, а не да ги развява по телевизиите. Ако си търсиш оправдание за една загуба, можеш да намериш много обяснения, но факт е, че Националният съвет избра Елена Йончева за водач на листата.

В предаването на БНТ "Още от деня" Елена Йончева се съгласи, че дебатът кой ще води листата на БСП е бил доста тежък, но смята, че това е нормален процес.

;
Елена Йончева - водач на листата на БСП за ЕП: Моето мнение лично е, че Станишев е един от най-успешните европейски политици.

- Защо той не води листата като е толкова добър политик?

- Защото има демокрация, защото така са гласували хората. Смятам, че това е обективно решение.

Елена Йончове посочи още, че тя е била издигната от 266 организации, а Сергей Станишев от 230, или общо двамата са събрали 80% от номинациите от цялата страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът пусна бизнесмена Миньо Стайков срещу гаранция от 500 000 лева
Съдът пусна бизнесмена Миньо Стайков срещу гаранция от 500 000 лева
Новите изисквания за касовите апарати могат да нарушат права на пациентите
Новите изисквания за касовите апарати могат да нарушат права на пациентите