НОВИНИ

Хората в Казанлък: Реката не е преливала от 70 години

Стара река е пълна, хората казват, че не са виждали реката такава от 70 години, каза кореспондентът на БНТ Деси Петкова.Укрепва се един от разрушените пътища, както и реката, за да не прелива водата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:07, 26.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Заради обилните валежи Стара река в Казанлък преля. Залети са пътища, десетки къщи са откъснати. Наводнени са улици и селскостопански дворове. Към момента няма данни за бедстващи хора и животни.

Най-тежко е положението в село Енина.Водата е излязла от коритото си снощи малко след 9 часа и буквално е заляла няколко улици. Заради наводнение на пътното платно е затворен за движение пътя между Енина и Крън. Скъсани са два от мостовете, а няколко къщи са откъснати. През цялата нощ местните се мъчиха да овладеят водата

Стоян Ангелов: В 12 часа станах да видя внука го няма.Кога погледнахме моста прелива-води,разбиват стените,ламарините,пътя разбит-това се случва хората се мъчиха и трактор идва,но няма спасение,бедствено положение-няма как-виновни няма тука-природа,,
Веселин Андреев - кмет с. Енина: Такава вода тука съм разговарял с възрастни хора досега не е имало.....Водата изведнъж дойде като порой и виждате какво направи.
;

Наводнен е и квартал в Казанлък, а жителите му са откъснати заради залети улици. Старата река в града е на 100 процента пълна, съобщи кмета на града.

Галина Стоянова, кмет Община Казанлък: Мисля, че положението е овладяно, тъй като и материал се кара, много фирми ни помогнаха. Засега няма никакво основание да се притесняват гражданите.

На критичните места работят екипи на Гражданска защита и Пбщина Казанлък с тежка техника за овладяване на ситуацията

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установена е самоличността на изчезналия мъж
Установена е самоличността на изчезналия мъж
Хотелиери и производители подписват меморандум за сътрудничество
Хотелиери и производители подписват меморандум за сътрудничество