COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Наводнения и бури във Франция и Германия

Части от Западна Европа са все така в плен на природни бедствия, но в два департамента на Южна Франция горещините бяха заместени от бури с проливни дъждове. Продължават издирването на възрастен германец, обитател на къмпинг, който е бил отнесен с караваната си от водите на придошла река. Стотици хора са евакуирани от къмпинги. Силни бури с ураганни ветрове преживя и Северна Германия.

Фани Аронова
от Фани Аронова
17:24, 10.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Това е караваната на изчезналия германец, заснета във водите на придошлата река Ардеш. Тя е отнесена от къмпинг, заедно със собственика, който се подслонил вътре от дъжда, а по-късно е открита празна край реката.

В департамента Ардеш отчетоха над 3000 гръмотевици. По улиците на градчето Бериас потекоха реки, а обитателите на близкия къмпинг бяха принудени да го напуснат.

- Имаше много светкавици и гръмотевици. Валя много дъжд. Много дъжд! Беше впечатляващо.

Вятърът отнесе покриви. Пострада дори часовникът на църквата.

- Моите керемиди издържат на вятър със скорост до 130 км/ч., а сега всички са отнесени. Значи скоростта е била поне 150 км/ч.

Стотици пожарникари и хеликоптери участваха в евакуациите на хора от къмпинги в департаментите Ардеш и Гар. Обстановката постепенно се нормализира.

;

След жегите бури бушуваха и в Германия - в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония. Ветрове със скорост до 140 км/ч. са съборили дървета. Има пострадали хора и е нарушено сериозно движението по пътищата. Заради тежките метеорологични условия Германските железници спряха движението по няколко линии.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На брифинг ще бъде дадена повече информация за акцията в Басейнова дирекция - Пловдив
На брифинг ще бъде дадена повече информация за акцията в Басейнова дирекция - Пловдив
Засега у нас няма заразени от западнонилска треска
Засега у нас няма заразени от западнонилска треска