НОВИНИ

Наводнения и транспортен хаос на Острова след бурята Денис

Бурята Денис, ударила Западна Европа, остави след себе си наводнения и транспортен хаос. Най-тежко е положението във Великобритания, където животът в много градове остава парализиран.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
18:24, 17.02.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Втори ден под вода остават много населени места, най- вече в Англия и Уелс. На много места има блокирани хора, които спасителните служби се опитват да измъкнат от водния капан. Сериозни затруднения има и с транспорта. Подобно е положението в град Хиърфорд.

Нийл Лилуол, спасител: През нощта нивото на водата се качи значително. Но ние го очаквахме, знаехме какво ще стане и предвидихме ресурси, с които да се справим със ситуацията. Определихме кои са най- уязвимите хора в този район и изпратихме екип с лодка.

По-голямата опасност идва от това, че на много места водата приижда и тепърва ще създава главоболия.

Джордж Юстис, британски министър по околната среда, храните и селските райони: Имаме над 1000 души от Агенцията по околна среда на терен, които помагат на хората да се подготвят за нови наводнения и където се налага, да са готови за евауация. На някои места се очаква нивата на водите да продължат да се покачват.

Денис удари Великобритания само седмица след бурята Киара, която предизвика наводнения, хаос с придвижването и остави хиляди домакинства без ток.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Ново електронно състояние на материята
ДРУГИТЕ новини: Ново електронно състояние на материята
Камерите на толсистемата вече санкционират за електронни винетки
Камерите на толсистемата вече санкционират за електронни винетки