COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Най-големият срив в историята на „Фейсбук“: Отричат слуховете за хакерска атака

14 часа продължи кризата на социалните мрежи - фейсбук, инстаграм и WhatsApp. Платформите се сринаха, обменът на данни прекъсна, но сега от компанията твърдят, че проблемът е изцяло разрешен. Смята се, че това е най-големият срив в историята на платформата.

от БНТ
18:18, 14.03.2019
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Сигнали за проблеми на потребители, свързани с изпращането на съобщения и качването на снимки, започнаха да се появяват още снощи. Малко след това от официалния акаунт на фейсбук в другата глобална платформа туитър беше качено съобщение за проблема.

Вместо нотификации за снимки и статуси, милиони потребители на фейсбук по целия свят получили стандартното, но разочароващо съобщение "Извинявай, но нещо се обърка. Работим за разрешването на проблема".

; ;

Сривът е бил усетен най-вече в Северна Америка и Европа. Причината все още се изяснява, но компанията отрече слуховете за хакерска атака.

Акциите на „Фейсбук“ поевтиняха при откриването на пазара, тъй като приходите на компанията идват от рекламни агенции. Заради 14-часовото прекъсване е вероятно те да си поискат парите обратно.

;

Подобно прекъсване е имало и през 2008 година, но тогава броят на потребителите е бил 150 милиона. Сега мащабът е много по-голям - фейсбук се ползва от над два милиарда потребители, а инстаграм - от над един милиард.

„Фейсбук“ търпи и ударите от съдебно разследване по обвинения за неправомерно споделяне на лични данни на потребители с други технологични групи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Петима са задържани за разпространение на наркотици в Стара Загора
Петима са задържани за разпространение на наркотици в Стара Загора
Еднакви правила за прием в детските градини и ясли в София
Еднакви правила за прием в детските градини и ясли в София