НОВИНИ

Най-известната котка във Фейсбук

Бездомна котка от столичния квартал "Изток" се превърна в най-известното животинче в социалните мрежи през последните дни. Плакат със снимка на котката Цонка и забавен призив предизвиква усмивки сред малки и големи.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
10:00, 30.03.2019
8090
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Хитра манипулаторка, с пухкави форми и много симпатична - това са основните характеристики на бездомната котка Цонка. Животинчето е талисман на ветеринарна клиника в квартал "Изток", където целият персонал се грижи за нея - хранят я редовно, дават и подслон и ласки.

д-р Георги Николов - ветеринарен лекар: "Когато отворихме клиниката, преди около две години, тя вече си беше тук. Стигнахме до момента, в който при отваряне на вратата тя просто си влиза, разхожда се и е нещо като наш трети рецепционист".

Това, което направи мъркащото животинче известно, е завидният ѝ апетит. Нейна снимка с плакат я направи истинска Фейсбук звезда. На плаката пише: "Котката Цонка е нахранена, не ѝ се връзвайте на номерата". А историята на призива също е забавна:

д-р Георги Николов - ветеринарен лекар: "Тя е изключително убедителна, че не е яла от поне 10 дни, а всъщност е хапнала три минути преди това. И тъй като е доста вредно котките да преяждат и да са с наднормено тегло, а тя малко беше поела по този път, решихме да вземем мерки. Обикновено винаги, когато видим някой, че тръгва с пауч навън да я храни и някой от екипа тича и обяснява "Моля ви, недейте, тя е хапвала", но стана толкова често, че направихме този плакат, за да знаят хората, че тя си е нахранена доста доволно".

Освен че никога не отказва храна, Цонка е известна в квартала с гальовния си характер. Тя е кастрирана, напълно здрава и готова да дари с много обич човека, който реши да отвори дома си за нея.

д-р Георги Николов - ветеринарен лекар: "Повечето хора само и се радват, някои дори се снимат с нея. Ние бихме били много щастливи, ако има сериозен осиновител, така че това би било една много хубава следваща стъпка".

Котката, дори повече от кучето, е най-добрият приятел на човека. Причината - тя никога няма да ви обвини, че ядете по нощите, тя ще яде с вас. Това със сигурност означава, че пухкавата Цонка би била верен приятел и приятна компания за всяка трапеза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибните запаси в Черно море намаляват
Рибните запаси в Черно море намаляват
Лоша реколта в Добруджа заради сушата
Лоша реколта в Добруджа заради сушата