НОВИНИ

Най-малко 15 души загинаха при преобръщане на автобус в замръзнала река в Сибир

Най-малко 15 души са загинали при преобръщане на автобус в замръзнала река в руския Забайкалски край, а още 18 човека са пострадали, съобщиха пред ТАСС местните власти. „В резултат от ПТП 15 души са загинали, а 18 са пострадали, като шестима от тях са хоспитализирани“, заяви събеседникът на агенцията.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
13:35, 01.12.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
души загинаха преобръщане автобус замръзнала река сибир

От Министерството на извънредните ситуации потвърдиха тази информация и уточниха, че по предварителни данни в автобуса е имало 44 пътници. От ведомството разказаха още, че информацията за падането на автобуса от моста е постъпила в 09:30 местно време. В ликвидирането на последствията от произшествието са участвали 30 души. Част от пътниците са се оказали блокирани в автобуса и се е наложило те да бъдат освободени от спасители от МЧС. За да се евакуират жертвите, се планира да се включи санитарната авиация.

Пострадалите пътници са започнали да постъпват в Нерчинската градска болница, намираща се на 30 км от мястото на аварията.

Произшествието е станало на 60-ия километър на магистралата Могойтуй - Сретенск - Олочи. Причината за произшествието е счупено колело в автобуса Kia Granbird. Автобусът е пътувал от Сретенск до Чита. Дължината на този маршрут е 360 км.

Спешните служби съобщиха, че автобусът е пробил оградата и е паднал от моста. По предварителна информация автобусът принадлежи на индивидуален предприемач, който се занимава с туристически превози.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид
Премиерът ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид
Еди Рама потърси финансова и експертна помощ от международната общност
Еди Рама потърси финансова и експертна помощ от международната общност