НОВИНИ

Най-новите методи в неврохирургията ще стигнат и до българските пациенти

Д-р Венелин Герганов е световноизвестен неврохирург с практика на старши лекар в International Neuroscience Institute в Хановер, Германия. Преди месец той обаче разделя професионалното си ежедневие на две и започва да работи по две седмици в немската клиника и в УМБАЛСМ „Пирогов“, за да може да се грижи за здравето и на сънародниците си в България.

bnt avatar logo
от БНТ
07:51, 22.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В студиото на "Денят започва" д-р Герганов сподели, че удовлетворението в медицината за него идва от съчетанието от доволни пациенти, успех в научната дейност, нови техники за лечение и възможността тези неща да се предадат на по-младите му колеги.

Това, което ми липсваше в Германия, беше една емоционална празнина. Затова започнах да преглеждам пациенти в София - първоначално по 2-3 пъти в годината, а сега по две седмици от месеца.

Хирургът е категоричен, че класиката в медицината означава най-голяма степен на сигурност. Същевременно обаче, новите методи търсят своето място и трябва да се докаже, че те освен по-добри, са и по финансово изгодни.

С ръководството на "Пирогов" гледаме в една посока искаме действително тези нови методи да дойдат и за българските пациенти.

Иновациите в методите за откриване на мозъчен тумор стават все по-добри, все повече заболявания се откриват в ранни стадии и все повече хора могат да си позволят достъп до тези технологии, допълни още неврохирургът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчват сертификати на военните, които ще работят с дарени от САЩ моторници
Връчват сертификати на военните, които ще работят с дарени от САЩ моторници
Родители срещу забраната за бутилки минерална вода в детските градини
Родители срещу забраната за бутилки минерална вода в детските градини