НОВИНИ

Най-високият изкуствен водопад в света се намира в Сингапур

Търговски комплекс с хотел, магазини, но и вътрешна градина и водопад. Това архитектурно чудо се намира в Сингапур.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:40, 15.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Най-високият изкуствен водопад в света се намира в обширен търговски център в Сингапур. Инвеститорите се надяват с него да привличат повече посетители, които да пазаруват и да се хранят в комплекса край международното летище. Откриването на 40-метровото съоръжение в сградата от стъкло и стомана беше посрещнато с възторг.

Изабел Вилегас, жителка на Сингапур: "Невероятно е! Чувствам се като в Дисниленд. Има много зеленина. Всичко е толкова ново за мен!"

Сградата се простира на повече от 135 хиляди квадратни метра и е проектирана от Моше Сафди - архитектът познат като автор на един от най-забележителните хотели в Сингапур с басейн на покрива - също най-високият в света.

Търговският комплекс, разположен до един от терминалите на сингапурското летище, носи името "Бижу", а изграждането му струва милиард и 700 милиона долара.

Инвестицията е част от усилията летището да запази водещата си позиция, след като за седма поредна година беше избрано за най-добро летище в света в специализирана класация. През 2018 г. през него са преминали 65,6 милиона пасажери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време за фолклор
АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Време за фолклор"
Произнасят присъдите по делото Иванчева
Произнасят присъдите по делото "Иванчева"