COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Найджъл Фарадж се връща в политиката като вицепредседател на движение за Брекзит

Бившият лидер на британската еврофобска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фарадж се завърна в политиката като заместник-председател на подкрепящото Брекзита движение "Напускане значи напускане", с което той е решен за възобнови борбата за твърда раздяла с ЕС.

от БТА
18:55, 18.08.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Найджъл Фарадж се връща в политиката като вицепредседател на движение за Брекзит

В статия във в. "Дейли телеграф" Фарадж, който е депутат в Европейския парламент от 1999 г., заявява намерение да се бори срещу плана за "мек Брекзит" на премиера Тереза Мей, който според него е измама, целяща да съхрани търговските връзки с ЕС след напускането му. Този план е "подло предателство, което ще попречи на Великобритания да си възвърне контрола над границите си и риболовните си права и да търгува на световно ниво", пише Фарадж в статията.

Найджъл Фарадж ще участва активно в следващата кампания на "Напускане значи напускане", в която се предвиждат митинги и обиколка с автобус на Великобритания.

Фарадж напусна ръководството на ЮКИП малко след референдума от 23 юни 2016 г., който подкрепи излизането на Великобритания от ЕС, с аргумента, че е постигнал политическата си цел.

"Напускане значи напускане" настоява Великобритания да напусне единния европейски пазар и митническия съюз, да престане да плаща вноски в бюджета на ЕС, да установи собствен режим за преминаване на границите й и да се откаже от общата европейска политика в областта на риболова, както и от изпълняване на решенията на Европейския съд.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 100 000 души празнуваха края на карнавала в Рио де Жанейро
Над 100 000 души празнуваха края на карнавала в Рио де Жанейро
Отвъд границите: Невена Рахнева и няколкото причини за пътуване
"Отвъд границите": Невена Рахнева и няколкото причини за пътуване