НОВИНИ

Проверяват случая с пътниците, минали без паспортна проверка на Летище София

Скандален случай на летище София. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е назначил проверка на Гранична полиция, заради пътници от полет от Париж, които влезли в страната ни, без да бъдат проверени на летище София. На 20 март, след като самолетът кацнал, станало ясно, че в кабинките за проверка нямало гранични служители.

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 23.03.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Около 40 пасажери не са били проверени от българските контролни органи. Ще бъдат разпитани свидетели и ще бъдат прегледани записите от камерите на летището, каза още министър Радев.

Той не коментира дали ще поиска оставката на началника на Гранична полиция, но заяви, че си обяснява случая с пропуски в работата на служителите от летището.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Има проверка, разпоредил съм го, чакам резултатите, да не скачам преди огъня, преди случилото. Ще проверя точно какво е станало, защото това е притеснително, цял самолет. То един от тях да мине е опасно, представете си повече хора. Аз се надявам, че не се стигнало до това, но това е прецедент.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Австрия ще може да се пуши в заведенията
В Австрия ще може да се пуши в заведенията
ЕС подкрепи британската позиция по случая „Скрипал“
ЕС подкрепи британската позиция по случая „Скрипал“