НОВИНИ

Назначиха медицински одит на болницата в Сливен след смъртта на родилка

Тройна съдебно-медицинска експертиза е назначена за изясняване на причините за смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница. Бебето, което е настанено в неонатологичното отделение, е в стабилно състояние.

bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 20.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
Още

От сряда ще започне рехабилитация на едната ръчичка на бебето, която е с пареза вследствие на раждането.

Аутопсията на починалата жена ще се извърши в Стара Загора. като резултатите от нея се очаква да са готови до десет дена.

Нейните близки настояват за наказания, ако бъде доказана лекарска грешка. В болница в момента се извършват проверки от здравната инспекция в града и Изпълнителна агенция Медицински одит.

;

Директорът на болницата д-р Васислав Петров очаква резултатите от проверките, но не намира пропуски в работата на колегите си.

д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ „Иван Селимински", Сливен: По време на раждането смятам, че екипът е действал адекватно. Това, което се е наложило - подпомагане раждането ѝ с инструментарни методи - налагането на форцепс - е било нужно, според това, което ми обясниха колегите, и според това, което аз прочетох в медицинската документация. А защо почина самата родилка все още не можем да кажем, крайната диагноза ще дойде след провеждане на аутопсията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 8 години Гърция излезе от спасителната програма
След 8 години Гърция излезе от спасителната програма
Близо 11 000 нарушения на пътя само за три дни
Близо 11 000 нарушения на пътя само за три дни