НОВИНИ

Не е установено наднормено замърсяване на въздуха край сметището в Ихтиман

Експерти от РИОСВ - София следят на място ситуацията при горящото депо за битови отпадъци край Ихтиман. Не са установени превишения в нормите за качеството на атмосферния въздух при населените места в района, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

bnt avatar logo
от БТА
16:53, 09.10.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
установено наднормено замърсяване въздуха сметището ихтиман

Горящото депо е бивше общинско сметище за битови отпадъци, което е закрито предвид факта, че не отговаря на нормативните изисквания и не функционира от октомври 2016 г.

От общината и служба "Пожарна безопасност и защита на населението" работят активно, като на място са пет пожарни автомобила и техника, извършваща запръстяване. От РИОСВ е дадено предписание на общината да осъществява непрекъснат контрол до пълното потушаване и преустановяване на дименето.

В района експерти от РИОСВ - София и Изпълнителната агенция по околна среда извършват замерване на качеството на атмосферния въздух с мобилен апарат за аварийни ситуации. Не са установени превишения и няма опасност за населението в най-близко разположените населени места и сгради в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж оцеля след опит за самоубийство на жп релси
Мъж оцеля след опит за самоубийство на жп релси
Законопроектът за хората с увреждания влиза в НС до 2 седмици
Законопроектът за хората с увреждания влиза в НС до 2 седмици