COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Не е ясен мотивът на мъжа, блъснал дете пред движещ се влак във Франкфурт

След смъртоносната атака на гарата във Франкфурт вчера, при която загина осемгодишно дете, службите за сигурност в Германия все още нямат яснота за мотива. 40-годишен мъж от Еритрея е бил задържан още на перона, а днес съдия определи, че той ще остане в ареста. Пред движещ се влак мъжът е блъснал върху релсите майка и детето й.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:25, 30.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Франкфурт скърби. На перона, където се е случило ужасяващото събитие, днес се поставят цветя. Много от пътниците споделят, че се оглеждат и внимават, особено когато водят деца. Германските железници засилиха присъствието на служителите си. Тъгата е повсеместна.

Лутц Ройболд: Не може да се проумее, как е възможно такова нещо. Той нищо не печели от трагедията. Невероятно. Ужасно.
Тини Закс: Не знам какво трябва да направят политиците сега. Трябва да имаме сигурност обаче, че от този инцидент няма да произтече вълна от ксенофобия.

От загриженост за атмосферата в страната вътрешният министър Зеехофер прекъсна отпуската си. Днес се срещна с ръководителите на службите. Заедно те информираха за хода на разследването.

Заподозряният е живял в Швейцария, баща на три деца и пример за успешна интеграция.

Дитер Роман, шеф на федералната полиция: На 25 юли той е влязъл в полезрението на швейцарските органи. Заплашил е с нож съседката си. Започнал да я души, заключил я е в къщата ѝ. Издадена е била заповед за задържането му и той е бил беглец.

Германският вътрешен министър обеща до 2025 година броят на полицаите в Германия да се увеличи с още 11 000 души.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕС разшири санкциите срещу Турция
ЕС разшири санкциите срещу Турция
Кипърска парламентарна делегация на посещение у нас
Кипърска парламентарна делегация на посещение у нас