НОВИНИ

Не предприемайте пътувания в Смолянско, ако не са наложителни

Да не се предприемат пътувания в област Смолян, ако не са наложителни, поради усложнената обстановка след продължителните валежи, предупреждава областният управител на Смолян Недялко Славов.

bnt avatar logo
от БТА
20:44, 02.12.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
предприемайте пътувания смолянско наложителни

В община Златоград тази вечер се състоя извънреден брифинг след инцидент, при който почина мъж след свличане на кална маса върху ловна хижа в района на с. Долен. Още двама ловци, намирали се в хижата в момента на свличането, са получили травми и са настанени в болница.

Нивата на реки в областта се покачват вследствие на продължителните валежи, които в последните часове са изключително интензивни, информират от областната администрация. По р. Черна в пределите на Смолян има няколко критични участъка, в които съществува опасност от преливане.

Инцидентът, при който днес следобед почина мъж край златоградското с. Долен, е причинен от свлечена земна маса в резултат на обилните валежи. Калното свлачище се е изсипало върху ловна хижа, в която е имало осем души.

Особено повишение на водата в речните корита се наблюдава при р. Върбица, Арда, Черна и Бяла, уточниха от областната администрация. Вследствие на валежите има прекъсване за кратко време на електрозахранването на отделни места. Преляла река е прекъснала път между селата Жребово и Кестен. В Смолян са мобилизирани доброволци, за да се реагира, ако дъждовете продължат и се стигне до преливане на речни корита.

По отношение на язовирите няма притеснения, защото в тях има достатъчно свободен обем засега, бе посочено на брифинга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледният дух се настани в НДК
Коледният дух се настани в НДК
Белгийска телевизия ще излъчва мюсюлмански служби в неделя
Белгийска телевизия ще излъчва мюсюлмански служби в неделя