COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Извършена е проверка на заведението в Созопол

НАП, КЗК и Министерството на туризма извършиха снощи проверки в заведението в Созопол , което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол. След тях не бяха установени нарушения, а управителят на заведението заяви пред нашия екип, че причината за необичайния касов бон е скандал между компанията седнала на тази маса и сервитьора.

от Веселин Григоров
11:30, 10.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Тони Матеев, управител: Това е нормална европейска практика, в някои държави се нарича "секюр букинг". В нашия ресторант не е , лично аз не я одобрявам и за пръв път в моята кариера я използвам. Предизвикан от емоционално, може би неправилно решение при едно чрезвичайно обстоятелство-имаше грубо отношение към моя персонал.

Управителят обясни, че компанията не е предупредила, че няма да заеме останалите празни столове въпреки предварителната резервация.

Тони Матеев, управител: "Туристи, гости на България, от Русия, мъж, жена с малко дете идват да се хранят всяка вечер. Не са си направили резервация, не можахме да ги настаним. Човекът ме попита-ами там има свободни места, аз защо не мога да седна? Ние какво да отговорим?"

При проверките снощи не са открити нередности.

Тони Матеев, управител: "Минаха проверки от НАП, Комисия за защита на потребителите и Министерството на туризма. Не констатират нарушения, ресторантът работи по българското законодателство."

Христо Узунов - говорител НАП-Бургас: "За цялата сметка е издадена касова бележка, включително и любопитната, така наречена таксата празен стол, тя е отбелязана, тя фигурира. Тоест това, което е направено като сметка, то е отбелязано във фискалната памет и ще бъде обложено с данък."

От НАП добавиха, че този ресторант, като един от високооборотните обекти е свързан в реално време с компютрите на приходната агенция и цялата му дейност се следи онлайн. Досега не е имало нарушения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
В "Референдум": Какво ще се случи със сметките за ток, след като електроенергията започне да се търгува свободно?
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"