НОВИНИ

Извършена е проверка на заведението в Созопол

НАП, КЗК и Министерството на туризма извършиха снощи проверки в заведението в Созопол , което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол. След тях не бяха установени нарушения, а управителят на заведението заяви пред нашия екип, че причината за необичайния касов бон е скандал между компанията седнала на тази маса и сервитьора.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:30, 10.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Тони Матеев, управител: Това е нормална европейска практика, в някои държави се нарича "секюр букинг". В нашия ресторант не е , лично аз не я одобрявам и за пръв път в моята кариера я използвам. Предизвикан от емоционално, може би неправилно решение при едно чрезвичайно обстоятелство-имаше грубо отношение към моя персонал.

Управителят обясни, че компанията не е предупредила, че няма да заеме останалите празни столове въпреки предварителната резервация.

Тони Матеев, управител: "Туристи, гости на България, от Русия, мъж, жена с малко дете идват да се хранят всяка вечер. Не са си направили резервация, не можахме да ги настаним. Човекът ме попита-ами там има свободни места, аз защо не мога да седна? Ние какво да отговорим?"

При проверките снощи не са открити нередности.

Тони Матеев, управител: "Минаха проверки от НАП, Комисия за защита на потребителите и Министерството на туризма. Не констатират нарушения, ресторантът работи по българското законодателство."

Христо Узунов - говорител НАП-Бургас: "За цялата сметка е издадена касова бележка, включително и любопитната, така наречена таксата празен стол, тя е отбелязана, тя фигурира. Тоест това, което е направено като сметка, то е отбелязано във фискалната памет и ще бъде обложено с данък."

От НАП добавиха, че този ресторант, като един от високооборотните обекти е свързан в реално време с компютрите на приходната агенция и цялата му дейност се следи онлайн. Досега не е имало нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус се вряза във витрина на магазин в Лондон
Автобус се вряза във витрина на магазин в Лондон
Курортът Семково с възможности за планински туризъм
Курортът Семково с възможности за планински туризъм