НОВИНИ

Не стихват протестите в Македония срещу амнистията на политици

В Македония продължават протестите срещу решението на президента Георге Иванов да помилва политици, замесени в аферата с телефонни подслушвания. Вътрешният министър обвини правителството, че е извършило преврат в неговото министерство.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:32, 23.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Хиляди демонстранти отново се събраха в Скопие, за да протестират срещу президентската амнистия на разследвани политици. Протестите бяха организирани от 80 организации.

Недоволните македонци поискаха оставката на президента Георге Иванов, анулиране на изборите на 5 юни и формирането на преходно правителство, което да осигури свободен и честен вот.

;

Политическата криза в Македония изглежда се задълбочава след като вътрешният министър Оливер Спасовски отправи обвинение срещу кабинета на Никола Груевски. Спасовски е член на опозиционния социалдемократически съюз на Зоран Заев, който бойкотира предсрочните избори. Вътрешният министър заяви, че правителството е извършило преврат в неговото министерство, защото отменило негови решения и така е довело до неподчинение във ведомството. Според министъра, на власт в македонското МВР се върнали хора от партията на Груевски - ВМРО ДПМНЕ. По този начин се създава хаос и безвластие, каза Спасовски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама похвали Меркел за бежанците
Обама похвали Меркел за бежанците
Нощ на музеите и в Музея на стъклото в Белослав
Нощ на музеите и в Музея на стъклото в Белослав