НОВИНИ

Небето под строга охрана за авиосалона в Бурже

Мерки за сигурност ще съпътстват 52-ото издание на Международния авиосалон в Бурже. Френската армия е създала временни военно-въздушни бази за охрана на събитието. По-малко от 48 часа преди откриването началник-щабът на френските ВВС покани журналисти в една от тях.

Невена Бонева
от Невена Бонева
19:46, 17.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Мерките срещу заплахи от въздуха на авиосалона в Бурже включват радарно засичане на летящи обекти, камери за инфрачервено наблюдение на пространството около Париж, ракети земя-въздух и дронове. В небето ще патрулират постоянно самолети, други бойни машини на земята ще са в готовност да излетят в рамките на седем минути. Отделно хеликоптери могат да влязат в действие до пет минути. Френските военно-въздушни сили са в контакт с полицията и всички служби за сигурност в Париж в случай на евентуална необходимост от евакуация на изложението.

Андре Ланата - началник-щаб на ВВС на Франция: Няма непробиваеми мерки за сигурност, трябва да сме наясно с това. Все пак с различните равнища на защита, които сме изградили тук, смятаме, че сме постигнали напълно задоволителна степен на сигурност за такъв тип събития.

Аналогични мерки ще има и на Националния празник на Франция на 14-ти юли. Парижкото авиошоу се провежда на всеки две години, то е най-старото и най-голямото по рода си и привлича стотици хиляди посетители - туристи, представители на авиоиндустрията, отбранителната промишленост и бизнеса. Авиосалонът отваря врати на 19-ти, а за широката публика ще бъде достъпен от 23-ти до 25-ни юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летният сезон в Боровец беше официално открит
Летният сезон в Боровец беше официално открит
В памет на Хелмут Кол
В памет на Хелмут Кол