COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Критики към Борис Джонсън заради крак върху масата при срещата с Макрон

Обидил ли е Франция Борис Джонсън, когато вчера при срещата си с президента Макрон качи крака си върху масичката помежду им? Такива коментари на кадъра се появиха във френските социални мрежи, възмущение изразиха и британци. Присъствали на епизода журналисти разсеяха съмненията за неуважителен жест.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
17:32, 23.08.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Борис Джонсън често е обект на коментари. И не изневери на себе си при първото си посещение в Елисейския дворец в качеството си на министър-председател.

Критиките срещу него бяха провокирани от кадри, на които Джонсън слага крака си на ниска маса пред погледа на президента Макрон. Някои видяха в този жест отношението му спрямо Европа, в контекста на Брекзит.

От двете страни на Ламанша заваляха коментари. Британски потребител написа в социалните мрежи: "Представете си възмущенито на британските таблоиди, ако чуждестранен премиер направи това в Бъкингамския дворец".

;

От Франция попитаха какво ли мисли кралицата. Други иронично подхвърлиха, че в Итън изглежда не преподават добри маниери, имайки предвид престижния колеж, който е завършил Джонсън.

Но изглежда този път интернет реагира прибързано. Журналистът Том Рейнър публикува немонтирано видео, в което Еманюел Макрон се шегува, че масичката може да служи и за отмора на краката, а Борис Джонсън я изпробва.

Не е било предвидено тези кадри да станат публични и всичко е било с чувство за хумор, твърди френски фотограф пред вестник "Паризиен". Борис Джонсън дори се извинява с отривист жест с ръка по посока на журналистите, които влизат в този момент.

Топ 24
Най-четени
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
ДРУГИТЕ новини: Боклукът в раницата
ДРУГИТЕ новини: Боклукът в раницата