До 27 юли самолети на "Бритиш Еъруейз" няма да летят до Кайро. От сайта си компанията съобщава, че "постоянно преразглежда мерките за сигурност по всички летища. До египетската столица полетите са спрени като предпазна мярка за извършване на по-задълбочена оценка".

Съобщението обаче не задоволи пътуващите от и за Египет.

Айман Омар: Искаме повече информация, колкото е възможно по-скоро.

На страницата на британското външно министерство е посочено, че "са въведени допълнителни мерки за сигурност за полетите от Египет към Великобритания".

Лондон съветва да се избягват полетите, освен най-наложителните за курорта Шарм ел Шейх.

Дънкан Харт: "Бритиш Еъруейс" отмени полета ми. Но ми презавериха билета за EgyptAir. Малко съм объркан. Ако става въпрос за мерки за сигурност, защо ми позволяват да летя от същото летище.

Летищните власти в Кайро потвърдиха, че през седмицата екипи на "Бритиш Еъруейс" са правили проверки при тях, но не са констатирани нарушения.

Според представители на летището в египетската столица, отмяната на полетите е свързана с "вътрешен конфликт" в "Бритиш Еъруейз" или предстояща стачка на "Хийтроу".

"Бритиш еъруейз" спряха полетите си до Кайро

"Бритиш еъруейз" спряха полетите си до Кайро

Авиокомпанията Бритиш еъруейз спира за седем дни полетите си до египетската столица Кайро. Според Лондон има повишен риск от терористично нападение ср...