НОВИНИ

Некачествен ток и изгорели електоруреди в софийското село Гурмазово

От некачествено електроснабдяване се оплакват жителите на софийското село Гурмазово. Постоянно прекъсване на тока, по-нисък волтаж от предвидения в стандарта на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и повредени електроуреди са част от ежедневието на живеещите там.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова - Илиева
18:30, 03.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Едва 17 километра разделят центъра на столицата от Гурмазовото, където чистият въздух и красивите гледки са в изобилие. По тази причина непрекъснато се увеличава броят на жителите му. Официално регистрираните са малко над 400, но цифрата на жителите е поне два пъти по-висока. В селото трафопостовете обаче са само два, което явно не е достатъчно и създава проблеми.

Юлиян Малтнер
"Някой от фазите са с по-нисък волтаж. Получава се, че когато е по-натоварено, започват едни изключвания. "Моята къща специално е нова, с нови електроуреди, скъпи, и аз не мога да си представя, че от енергото това ще бъде заплатено някога, защото това непрекъснато продължава. На три месеца горе-долу един бойлер гори."
Васил Енчев
"Имаме климатици, които са по-мощни, които не тръгват при по-ниския ток. Преместваме от фаза във фаза, които имаме трифазен ток за лично ползване, за да намерим по-силната фаза, за да работи поне отоплението."

Жителите на селото са пуснали жалба до ЧЕЗ още в началото на миналата година, но отговор все още не са получили.

Екипът ни ще ви информира за позицията на електроразпределителното дружество и как проблемът в Гурмазово може да се реши в следващите ни емисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС отхвърли искането за оставка на председателстващия Димитър Узунов
ВСС отхвърли искането за оставка на председателстващия Димитър Узунов
Актрисата Анжела Недялкова си партнира с Юън Макгрегър в Трейнспотинг 2”
Актрисата Анжела Недялкова си партнира с Юън Макгрегър в "Трейнспотинг 2”